Відновлювальні роботи на перегоні між станціями "Деміївська" та "Либідська" майже завершені, - Кличко

Наступний етап – запуск пробного поїзда.

На сьогоднішній день відновлювальні роботи на перегоні між станціями столичного метро "Деміївська" та "Либідська" підходять до завершення. Наступним етапом стане запуск пробного поїзда, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

- Фахівці збудували нову ділянку тунелю завдовжки 27 метрів. Також посилили ділянки, що прилягають до нього з обох боків (загальною довжиною понад 50 метрів). Усередині тунелю завершено всі будівельно-монтажні роботи, - розповів Кличко.

За його словами, вже найближчими нічами відбудеться запуск пробного поїзда. Перед цим фахівці перевірили габарити тунелю на перегоні між станціями спеціальною рамою, вони відповідають нормам. Кличко також додав, що у складі першого пробного поїзда буде спеціальний вагон, який перевірятиме нове колійне полотно. Також поїзд розпочне перевірку та тестування систем безпеки руху на різних швидкостях. Надалі у нічний час фахівці ретельно перевірять усі інженерні та системи безпеки перед повноцінним відновленням руху поїздів із пасажирами.