Укрзалізниця запускає унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень

У вагоні будуть 4 окремі купе, у кожному з яких зможуть подорожувати двоє людей на колісних кріслах та їхні супроводжуючі.

t.me/УкрзалІнфо

Укрзалізниця запустить у рейс унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів, які користуються колісним кріслом. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

- Укрзалізниця системно поповнює парк пасажирськими вагонами, які мають купе для перевезення людей на колісних кріслах та інші зручності для комфортної подорожі. Нині ми маємо вже 50 таких вагонів. А сьогодні представляємо новий проєкт... Перший такий вагон плануємо випустити наступного року, - наголосив голова правління АТ „Укрзалізниця” Євген Лященко.

Проєкт вагону передбачає, що в ньому будуть 4 окремі купе, в кожному з яких зможуть подорожувати двоє людей на колісних кріслах та їхні супроводжуючі. Згідно з проєктом, у купе цього вагона встановлять два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло. Також тут будуть пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв'язку. Передбачено й спеціальні спальні місця для тих, хто супроводжує. Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на колісному кріслі.