МЗС закликає Монголію заарештувати Путіна за ордером МКС під час його візиту

За Римським статутом Монголія має заарештувати диктатора.

t.me/news_kremlin

Міністерство закордонних справ звернулося до влади Монголії із закликом виконати зобов'язання щодо Римського статуту Міжнародного кримінального суду та заарештувати лідера РФ Володимира Путіна, коли диктатор прибуде з візитом до цієї країни. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

– Українська сторона сподівається, що уряд Монголії усвідомлює той факт, що Володимир Путін є воєнним злочинцем. На його арешт за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до Російської Федерації видано ордер Міжнародним кримінальним судом, юрисдикція якого визнається Монголією. Вивезення українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які Путін та  військово-політичне керівництво РФ мають постати перед правосуддям, - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що Путін та його оточення винні в агресивній війні проти України, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді. У зв'язку з цим МЗС закликає Монголію "виконати обов'язковий міжнародний ордер на арешт" та передати Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.