Командувач ПС відповів Безуглій на звинувачення військових у збитті літака F-16

Він назвав нардепа "ньюзмейкером ворожої пропаганди" та закликав її не заважати ЗСУ воювати.

facebook.com/bezuhlamariana/?

Командувач Повітряних сил Микола Олещук відповів Мар'яні Безуглій на звинувачення щодо втрати літака F-16. Він заявив, що наразі проводиться детальне розслідування, до якого вже приєдналися партнери зі Сполучених Штатів. Про це командувач написав у своєму телеграм-каналі.

– Безумовно, ми з'ясуємо причини авіаційної катастрофи. Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт та партнери зі США, які вже долучилися до розслідування причин. Запевняю, що вже проводиться докладний аналіз, йде розслідування! – написав Олещук.

Командувач ПС ЗСУ зазначив, що деталі про такі інциденти не мають поширюватися, а інформацію миттєво опублікувати військове керівництво країни не може. За його словами, спочатку необхідно ретельно розібратися, що призвело до трагедії та хто несе за це відповідальність. Також він пригрозив Безуглій судом за подібні заяви та запевнив, що пізніше їй доведеться просити вибачення перед українськими захисниками. Олещук назвав нардепа "ньюзмейкером ворожої пропаганди" та закликав її не заважати ЗСУ воювати.

- Повісити всіх собак на військо не вдасться. Тому я звертаюся до народної депутатки, яка давно продала своє ім’я, для досягнення цих мерзенних цілей. Мар’яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді! Ви у черговий раз не лише вилили бруд на мене особисто і на Повітряні Сили, ви дискредитували виробників американської зброї – основного союзника України – США! - наголосив він.

Мар'яна Безугла у фейсбуці звинуватила у бездіяльності командування ПС щодо трагедії F-16. Нардеп стверджувала, що втрата літака стала третім випадком, коли українська ППО "збиває власні літаки". Вона також заявила, що "попередні випадки" військове керівництво країни "намагалося приховати", але інформація про це з'явилася в іноземних ЗМІ.