Звільнення Кудрицького прямо загрожує енергетичній безпеці країни, - Постернак

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький є одним з небагатьох державних менеджерів, яким довіряє Захід, його звільнення може поставити під питання подальшу допомогу в енергетиці

Яна Тімон/wikipedia

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький є одним з небагатьох державних менеджерів, яким довіряє Захід, його звільнення може поставити під питання подальшу допомогу в енергетиці та впровадження захисту енергооб’єктів та енерговідновлення. Оточення президента свідомо вводить в оману голови держави, намагаючись змістити з посади голову НЕК.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Олег Постернак.

Він наголосив, що наразі тривають співбесіди з кандидатами на посаду голови правління НЕК «Укренерго», які проводять міністр енергетики Герман Галущенко та окремі керівники ОП, і ці кандидати, за чутками, близькі до Галущенка.

«Вважаю, що рішення про зміну керівника «Укренерго» це гірше ніж зрада. Це буде величезна помилка з боку Президента, якого можуть ввести в оману недоброчесні люди з його оточення», - зазначив Олег Постернак.

Він підкреслив, що проти голови Укренерго здійснюється тривала інформаційна атака.

«Наговорюють різного роду маніпуляції та відверту брехню про те, що програми захисту енергетичних об’єктів не виконуються, гроші розкрадаються, а керівництво «Укренерго» зайнято самопіаром. Також активно педалюється тема розслідувань НАБУ щодо розкрадань на закупівлі бронежилетів та невиплата боргу перед «Укренерго» приватною компанією «Юнайтед Енерджі». Насправді звинувачення є нікчемними», - вважає політолог.

Він наголосив, що, попри масивні обстріли, енергетична система продовжує працювати, що є в першу чергу заслуга голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького.

«Це один із небагатьох менеджерів державної системи, що самовіддано працює та дає результат. Побудовані при Кудрицькому бетонні укриття дійсно працюють. Нещодавно було опубліковане фото, як така бетонна захисна споруда підстанції «Укренерго» витримала атаку «шахедом»», - пише експерт.

Також він звернув увагу, що голова НЕК є одним із небагатьох ТОП-менеджерів, якому довіряє Захід, провідні фінансові установи виділяють сотні мільйонів гривень «Укренерго». Натомість розслідування НАБУ Олег Постернак вважає інспірованими та надуманими.

За словами Олега Постернака, проти будь-якого керівника державної структури можна відкрити аналогічні кримінальні провадження.

«Але жоден з цих керівників не несе такого значення, як Володимир Кудрицький в поточній ситуації. Я б прирівняв заміну голови правління НЕК «Укренерго» із заміною головкома Залужного. Ми побачили, до чого це призвело у військовій сфері, такі ж наслідки нас можуть очікувати в енергетиці. Тому вважаю, що ініціатива по кадровій заміні недоречною і владі потрібно дослухатися до думки суспільства», - переконаний експерт.