Після авіаудару в повітрі в Сумах зафіксовано перевищення вмісту сірки та азоту

Містян закликають якомога менше перебувати на вулиці та позачиняти всі вікна і двері.

t.me/dsns_telegram/31815

У місті Суми сьогодні, 30 серпня, після російського авіаудару спостерігається задимлення. Фахівці зафіксували у повітрі перевищення показників діоксиду сірки та діоксиду азоту. Про це повідомляє Сумська ОВА.

- Зранку ворог здійснив авіаційний удар по промисловій інфраструктурі обласного центру. Внаслідок влучання сталося загоряння приміщень одного з  підприємств. Триває ліквідація наслідків ворожої атаки. До цього часу у небі над Сумами спостерігається чорний дим, - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначають, що спеціалісти ДУ "Сумський лабораторний центр контролю та профілактики хвороб" МОЗ України відбирає проби повітря для проведення досліджень його якості на вміст хімічних речовин у трьох точках. За попередніми результатами виявлено незначне перевищення концентрації діоксиду сірки та діоксиду азоту.

Також Сумський обласний центр з гідрометеорології досліджує проби повітря, відібрані на стаціонарних постах спостережень. До повної ліквідації пожежі та отримання результатів досліджень жителям Сум  рекомендується зачинити вікна та менше перебувати на відкритому повітрі. Особливо це стосується людей, схильних до алергічних реакцій. Також слід максимально обмежити перебування дітей на вулиці та ретельно обробляти речі, продукти, які перебували під час задимлення на відкритій місцевості.