Італія заборонила Україні використати свою зброю для ударів по РФ

У МЗС країни наголосили, що військову допомогу направляють Києву лише для самооборони.

x.com/Lithuanian_MoD

Влада Італії не дозволила Україні прийняти їхню зброю для завдання ударів по території Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні у кулуарах Ради міністрів Євросоюзу із закордонних справ, передає Corriere della serra.

– Ми не воюємо з Москвою. Кожна країна вирішує собі сама. Ми відправили переважно оборонну зброю, зараз ми збираємося відправити нову батарею Samp-T, яка є оборонною і не може бути використана на російській території. Ми повторюємо, що ми не перебуваємо у стані війни з Росією, НАТО не перебуває у стані війни з Росією, тому для Італії позиція залишається незмінною - використовувати нашу зброю на території України, - заявив Таяні.

Також італійський міністр виступив проти можливого відправлення військ НАТО до України, про яке говорив напередодні президент Франції Еммануель Макрон. Глава МЗС Італії наголосив, що Рим, який також є учасником Північноатлантичного Альянсу, проти цього

- Рішення НАТО приймає НАТО, і ми є частиною Альянсу. Ми не воюємо з Росією і ми проти відправлення військ, які б воювали з росіянами, – зазначив він.