У 16 областях 30 серпня застосовують аварійні графіки відключень світла

Споживання електроенергії зростає через спеку.

facebook.com/npcukrenergo

Споживання електроенергії в Україні залишається високим через спеку у більшості областей. 29 серпня добовий максимум споживання був зафіксований вдень. Він був на тому ж рівні, що й попередньої доби - у середу, 28 серпня. Тому сьогодні, 30 серпня, в Україні продовжують діяти заходи обмеження споживання. Про це повідомило Укренерго.

- Через складну ситуацію в енергосистемі - вранці у Києві та Київській, Черкаській, Житомирській, Чернігівській, Харківській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Вінницькій, Хмельницькій, Чернівецькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях були запроваджені аварійні відключення, тому попередні графіки обмежень зараз не діють, - йдеться у повідомленні.

Після скасування аварійних відключень обмеження у вказаних регіонах мають застосовуватись так:

У Львівській, Тернопільській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Рівненській областях – заходи обмеження застосовуються так:

Детальну інформацію щодо застосування графіків обмежень у тому чи іншому регіоні можна дізнатись на офіційному сайті обленерго або на його сторінках у соцмережах.