Українка Ірина Пойда здобула дебютне "срібло" на Паралімпіаді-2024

У скарбничці нашої збірної вже 4 нагороди.

REUTERS

На Паралімпіаді в Парижі українська плавчиня Ірина Пойда здобула срібну медаль на дистанції 200 метрів вільним стилем у класі S5. Про це пише "Суспільне.Спорт".

Пойда вийшла у фінал Паралімпійських ігор 2024 року за результатами кваліфікаційних запливів, що відбулися першого дня змагань. У сумі всіх кваліфікаційних запливів вона показала третій результат. Спортсменці вдалося здолати дистанцію за 2:52.04 хвилини.

У фіналі Пойда в першій половині дистанції йшла на позиції лідера. Однак їй не вдалося втриматися в першому рядку, і вона поступилася британці Туллі Кірні. Проте українська спортсменка покращила свій час майже на п'ять секунд порівняно з кваліфікацією, показавши результат 2:47.16 хвилини.

Для 26-річної Ірини Пойди срібна медаль, завойована на Паралімпіаді-2024, стала першою нагородою на Іграх. До цього Пойда тричі стала призером чемпіонатів світу з плавання і шість разів підіймалася на п'єдестал пошани на Євро-2024, здобувши дві золоті медалі на дистанціях 50 метрів на спині та вільним стилем. На Паралімпійських іграх вона візьме участь у двох дисциплінах: 50 метрів на спині та 100 метрів вільним стилем.