Суд заочно заарештував нардепа Дмитрука, який втік з України

Україна ініціює затримання нардепа для подальшої екстрадиції.

facebook.com/artem.dmytruk.odessa

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату Артему Дмитруку. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

- 29.08.2024 слідчим суддею Печерського райсуду м. Києва задоволено клопотання генерального прокурора та обрано народному депутату України запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, ухвала суду буде направлена ​​в Інтерпол для оголошення нардепа в міжнародний розшук. Україна ініціює затримання нардепа із подальшою екстрадицією. Тим часом генпрокурор Андрій Костін закликав Дмитрука повернутися до України та дати свідчення слідчому, щоб уникнути негативних наслідків.

За версією слідства, нардеп Дмитрук із групою інших осіб скоїв напад на співробітника правоохоронного органу у зв'язку із виконанням ним службових обов'язків. При цьому депутат намагався викрасти у поліціянта зброю. Ще одна справа проти депутата стосується побиття Дмитруком військового у Києві.