Під час атаки РФ 26 серпня загинув льотчик Олексій Месь - він знищив три ракети та дрон

Місь героїчно загинув у бою під час чергової атаки російських загарбників.

facebook.com/PvkZahid

У понеділок, 26 серпня, під час масштабної атаки РФ Україноюзагинув льотчик Повітряних сил Олексій Месь. Того дня, під час останнього вильоту він збив три ворожі ракети та безпілотник, повідомляють Повітряні сили у Facebook.

– Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя. Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі та в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни, - зазначили у Повітряних силах.

Прощання з льотчиком відбулося у четвер, 29 серпня. На прощанні були присутні його побратими, командири та підлеглі, друзі та колеги. Честь з неба полеглий пілот віддала пара винищувачів МіГ-29. А політ над процесією здійснили бойові друзі Олексія.

Наказом головнокомандувача Збройних сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно. У Генштабі підтвердили, що Месь загинув, відбиваючи атаку та керуючи літаком F-16. За даними штабу під час атаки з одним бортом було втрачено зв'язок, після виявилося, що трапилася аварія і льотчик загинув.