Путін зібрався до Монголії, яка формально має видати його Гаазі

Президент Росії вперше вирушить до країни, що приєдналася до Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на його арешт.

REUTERS

Володимир Путін відвідає Монголію, яка підписала Римський статут Міжнародного кримінального суду, що видав ордер на його арешт. Про візит президента Росії до Монголії 29 серпня повідомила пресслужба Кремля.

- На запрошення президента Монголії Ухнагійн Хурелсуха 3 вересня Володимир Путін відвідає з офіційним візитом Монголію для участі в урочистих заходах, присвячених 85-річчю спільної перемоги радянських і монгольських збройних сил над японськими мілітаристами на річці Халхин-Гол, — йдеться у повідомленні.

Це буде перша поїздка Путіна до країни, яка підписала Римський статут Міжнародного карного суду в Гаазі, який видав ордер на його арешт.

Монголія підписала Римський статут у 2000 році та ратифікувала його у 2002-му. У грудні 2023 року суддя з Монголії Д. Ерденебалсурен уперше став суддею МКС на період 2024-2033 років.

Російська служба Бі-бі-сі зазначила, що формально країни-члени МКС повинні виконати ордер і затримати Путіна. Монголія не має виходу до моря і межує лише з Росією та Китаєм, що ускладнило б доставку Путіна до Гааги.