У Полтаві вночі через відкрите вікно до квартири залетіло понад 200 кажанів

Нині триває сезон міграції рудих вечірниць, тому волонтери порадили не залишати відкритими вікна на ніч. 

facebook.com/BatsUkraine

У Полтаві вночі через відчинене вікно до квартири залетіло понад 200 кажанів. Про це 29 серпня повідомило "Суспільне Полтава".

Загалом 28 серпня у Полтаві двічі рятували кажанів. Частина з них потрапила у скляний блок, інші – у квартиру. Врятованих рукокрилих відпустили, розповіла спеціаліст Ххарківського центру реабілітації рукокрилих Альона Шуленко. Перший виклик отримали через call-центр.

- Першу групу кажанів нам допомагали рятувати всі. Я дзвонила і до поліції, і рятувальникам, і в ОВА. Наші волонтери самі не могли їх визволити, вони потрапили у пастку між склом у вікнах в одному з будинків, — розповіла вона.

Ввечері в одну із квартир у Полтаві залетіли ще 200 рукокрилих. Потрапили у помешкання вони через відчинені вікна вночі.

- Вже був вечірній час, тому ми одразу їх випускали на волю, вони добре орієнтувались у темряві, — зазначила вона.

Нині триває сезон міграції "рудих вечірниць". Зазвичай це серпень і вересень. У цей час вони мігрують з лісу до міста на зимівлю. У центрі порадили не залишати відкритими вікна на ніч. 

Руда вечірниця — рід кажанів родини лиликових, поширений у помірних і субтропічних районах Європи (зокрема України), Азії та Північної Америки. Занесена до Червоної Книги України.

У центрі реабілітації рукокрилих порадили дотримуватися таких інструкцій, якщо ви знайшли кажана:

Про знахідку кажанів повідомляйте дзвінком або пишіть на номер 066 305 98 95 з 9:00 до 21:00.