За голову Антимонопольного комітету Кириленка внесли 30 мільйонів застави

Заставу внесли ще вчора, у день засідання з обрання запобіжного заходу, розповіли у пресслужбі ВАКС.

Суспільне Новини/Анна Сергієць

За голову Антимонопольного комітету України Павла Кириленка внесли заставу в 30 мільйонів гривень. Про це 29 серпня повідомила керівниця відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис виданню «Слово і діло».

- 28 серпня за підозрюваного голову Антимонопольного комітету України внесли 30,28 млн грн застави, визначені як запобіжний захід, – сказала вона.

28 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Павлу Кириленку запобіжний захід у вигляді 30 мільйонів гривень застави з покладенням відповідних процесуальних обов’язків мінімум на два місяці. Зокрема, здати закордонні паспорти. Також на нього представники поліції мають надягти електронний браслет. При цьому Кириленко продовжує працювати, від посади його не відсторонювали.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженого прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про тримання Кириленка під вартою з альтернативою внесення 120 млн грн. У САП повідомили, що прокурор оскаржить рішення ВАКС в Апеляційній палаті суду.