Економічне бронювання може запрацювати у жовтні-листопаді, – Мінекономіки

Мінекономіки працює над економічним бронюванням, де одним із критеріїв може бути рівень зарплат.

REUTERS

Міністерство економіки України напрацьовує кілька моделей економічного бронювання, запрацювати воно має у жовтні-листопаді. Про це заявив представник Мінекономіки на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомила “Економічна правда”.

Економічне бронювання може запрацювати вже у жовтні або листопаді, але для цього потрібен певний перехідний період. За його словами, за найконсервативнішою методологією, економічне бронювання може принести до бюджету близько 40 мільярдів гривень на рік. Водночас він нагадав, що наразі розглядається кілька моделей економічного бронювання.

Народний депутат Ярослав Железняк написав у своєму телеграм-каналі, що Мінекономіки на комітеті підтвердило що працює над економічним бронюванням, де одним із критеріїв буде (але не точно) рівень заробітних плат.

- Наразі напрацьовується декілька моделей, але для остаточного рішення чекають на позицію вищого політичного керівництва… Тому їм потрібна місячна звітність по податках на зарплати в податковому законі, — розповів він.

Станом на 29 серпня у Верховній Раді зареєстрували кілька законопроєктів, які передбачають концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації.