Справу про авіакатастрофу з керівництвом МВС у Броварах прокурори передали до суду

У загибелі міністра та інших пасажирів звинувачують чиновників ДСНС.

facebook.com/gordondmitry

Слідчі направили до суду обвинувальний акт у справі про падіння гелікоптера у Броварах, жертвами якого стали 14 людей. Перед судом постануть п'ятеро чиновників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Як зазначили у прокуратурі, причиною трагедії стало порушення правила безпеки польоту гелікоптера чиновниками ДСНС. За версією слідства, обвинувачені залучили до перевезення делегації з керівництва МВС гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуаці. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

- Через складні погодні умови вертоліт здійснював політ на гранично низькій висоті. Командир екіпажу побачив перешкоду і, роблячи маневр, втратив орієнтування і допустив зіткнення із землею. При падінні гелікоптер пошкодив дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані автомобілі, - встановили слідчі.

Так, перед судом постануть четверо чиновників Управління авіації та авіаційного пошуку та спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС. Їх судитимуть за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу "Порушення правил безпеки руху чи експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту". П'ятим обвинуваченим став начальник служби безпеки польотів цього ж загону. Йому інкримінують ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу "Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки".