Магнітні бурі у вересні: штормити буде хоч і не сильно, але подовгу

Як підготувати організм до впливу збурень на Сонці восени.

novy.tv

Вересневі магнітні бурі, спричинені збуреннями на Сонці, якщо порівняти з досить бурхливим серпнем, будуть менш інтенсивними і не такими помітними.

Сердечникам і астматикам приготуватися

Проте метеочутливим українцям все одно доведеться трохи постраждати – бурі хоч і невеликі за потужністю, але триватимуть по декілька днів. І в інші осінні місяці картина буде аналогічною.

Початок першого осіннього місяця обіцяє бути більш-менш спокійним: невеликі 2-бальні шторми не завдадуть особливої ​​шкоди здоров'ю. Втім, страждаючим хронічними захворюваннями, «сердечникам» та астматикам треба бути насторожі, оскільки навіть незначні коливання магнітосфери Землі можуть вплинути на слабкі точки в організмі.

До 17 вересня двобальні шторми йтимуть практично без зупинки щодня. А 17-18 вересня їхня потужність посилиться до 3 балів, що викличе неприємні відчуття не тільки у метеопатів, а й у багатьох цілком здорових людей.

Але це не зрівняти із 4-бальною бурею, яка прийде на Землю 23-24 вересня. До цих днів треба підготуватися заздалегідь, хоча як підготуватися до порушень сну та апетиту, підвищеної втоми та апатії – вчені не говорять.

Як магнітні бурі впливають на організм

Взагалі механізм впливу сонячних штормів та збурення земної магнітосфери на людей мало вивчений. Однозначно магнітні бурі часто є причиною головного болю та запаморочення, швидкої стомлюваності та зниження фізичної активності. У такі дні метеозалежні стають дратівливішими, емоційно нестабільними, страждають від перепадів настрою.

Що саме запускає цей маховик поганого самопочуття – незрозуміло. Так само й те, чому у людей з хронічними захворюваннями в дні сильних магнітних бур можуть з'являтися болі в м'язах та суглобах, порушення в роботі серця, травної системи, а у гіпертоніків різко підскакує тиск.

💫Поки що вчені та медики рекомендують дотримуватися загальних правил зміцнення здоров'я: не нервувати і не конфліктувати, уникати важкої їжі та алкоголю, трохи менше звичайного користуватися мобільними телефонами та комп'ютерами, та й взагалі всіма предметами, де є електромагнітне випромінювання.

Також варто пити більше води - не менше 1,5 л рідини на день, не зловживаючи чаєм і кавою. Необхідно проводити більше часу на свіжому повітрі, провітрювати житлові кімнати, особливо перед сном, і спати не менше 7 годин на добу.