Чотири енергоблоки АЕС відключалися через масовану атаку 26 серпня

Росія хотіла порушити роботу атомних електростанцій, заявило представництво України в листі до МАГАТЕ.

uatom.org

Чотири енергоблоки АЕС тимчасово відключилися від мережі через масовану російську атаку 26 серпня. Про це повідомило постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні в листі до МАГАТЕ.

О 08:58 понеділка відключилися енергоблоки №1, 3 і 4 на Рівненській атомній електростанції, а о 17:05 через коливання в національній енергосистемі, спричинені російським ударом, також відключився енергоблок №3 на Південноукраїнській АЕС у Миколаївській області.

Масована російська ракетно-дронова атака мала на меті порушити роботу атомних електростанцій (АЕС) країни, йдеться в офіційній ноті України на адресу МАГАТЕ.

- РФ продовжує цілеспрямовано атакувати енергетичну інфраструктуру України, маючи намір порушити роботу атомних електростанцій країни, які забезпечують більшу частину електроенергії України. Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об'єктів в Україні та безпеки мільйонів людей, — сказано в заяві.

26 серпня Росія випустила по Україні 127 ракет і 109 дронів, із них 102 ракети й 99 БпЛА збито. Укренерго визнало атаку на об'єкти енергетики наймасштабнішою з початку війни.