Україну накриє 35-градусна спека, дощі очікуються лише на півдні

Останні дні літа виявляться спекотнішими, ніж передбачали синоптики.

Getty Images

Спека в Україні у четвер, 29 серпня, досягне до +35 градусів. У кількох регіонах очікуються дощі, але вже завтра вони змінять дислокацію. Про це свідчать дані, опубліковані "Укргідрометцентром".

За прогнозом синоптиків, наприкінці робочого тижня на всій території України буде однаково спекотно. Незвичайно, але трохи прохолодніше виявиться на півдні та в Криму, де також очікуються грозові дощі. Дощі торкнуться деяких центральних і східних регіонів. Вночі мінімальна температура повітря становитиме +16 градусів, а вдень максимальна досягне +32 градусів.

У західних областях очікується сонячна погода із мінливою хмарністю та без опадів. Нічна температура повітря коливатиметься від +16 до +18 градусів, денна - від +30 до +32 градусів. На півночі також буде сонячно, з мінливою хмарністю та без дощів. Температура вночі становитиме +16...+18 градусів, а вдень - +30...+32 градуси.

У центральних регіонах прогнозується сонячна погода із мінливою хмарністю та без опадів, хоча місцями можливі короткочасні грозові дощі. Температура повітря вночі очікується в межах +18...+20 градусів, вдень +30...+32 градуси. На півдні країни буде мінлива хмарність та пройдуть короткочасні грозові дощі. Нічна температура становитиме +20...+22 градуси, денна - +29...+31 градус.

На сході очікується сонячна погода із мінливою хмарністю, опадів не прогнозується, за винятком подекуди можливих короткочасних грозових дощів. Нічна температура повітря буде від +20 до +22 градусів, денна - від +29 до +32 градусів. У Криму прогнозують мінливу хмарність та короткочасні грозові дощі. Температура повітря вночі становитиме +20...+22 градуси, вдень - +27...+29 градусів.