Через сильний шторм в Японії загинуло троє людей, десятки постраждали

Авіакомпанії скасували понад 600 внутрішніх рейсів та припинено рух поїздів.

Kyodo/REUTERS

Шторм "Шаньшань", який у четвер, 28 серпня, дістався південного головного острова Японії Кюсю, приніс сильні дощі та зсуви. Три людини загинули, десятки постраждали. Проте ще очікуються подальші опади до 1 100 мм та пориви вітру понад 200 км/год.  Про це повідомляє Reuters.

Метеорологічне агентство повідомило, що тайфун з поривами до 55 метрів за секунду (198 км/год) накрив узбережжя в районі міста Сацумасендай. Влада попередила, що шторм може виявитися одним із найсильніших, що колись вирували в регіоні, і місцеві органи влади віддали розпорядження про евакуацію мільйонів жителів кількох префектур.

За словами головного секретаря кабінету міністрів Йосімаси Хаясі, в результаті тайфуну троє людей загинули, одна зникла безвісти, двоє отримали серйозні поранення, а п'ятеро отримали легкі травми.

- Оскільки цей тайфун рухається повільно, загальна кількість опадів може бути досить великою, - заявив Хаясі на пресконференції.

На фото видно розірвані стіни та розбиті шибки будинків у місті Міядзакі на півдні Кюсю, а також предмети, що розкидані вулицями або висять на стовпах. За даними компанії Kyushu Electric Power Co., станом на 9:00 ранку четверга (00:00 за Гринвічем) понад 250 тисяч домогосподарств у семи префектурах залишилися без електроенергії. Авіакомпанії вже оголосили про скасування понад 600 внутрішніх рейсів. Рух поїздів припинений у багатьох районах Кюсю.

Метеорологічне агентство повідомило, що шторм вируватиме над Кюсю протягом наступних кількох днів. А до вихідних наблизиться до центральних та східних регіонів, включаючи столицю Токіо.