Українські захисниці вперше отримають бронежилети, адаптовані для жінок

Це спорядження розроблено саме під жіночу будову тіла.

youtube.com

Глобальний фонд реформування сектору безпеки спільно з посольством Німеччини в Україні передали жіночі бронежилети з балістичними пластинами для потреб наших захисниць. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Перші 1170 бронежилетів будуть направлені жінкам, які служать у Державній прикордонній службі, ДСНС, Національній гвардії та Національній поліції України. Як зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, це вперше, коли підрозділи системи МВС одержують бронежилети, спеціально адаптовані для жінок.

- Ці бронежилети суттєво покращать службу для жінок, оскільки вони розроблені саме під жіночу будову тіла. Вони досить захищені та будуть використовуватись у підрозділах, які виконують свої функції саме на передовій, - зазначила чиновниця.

Як зазначили в МВС, дані бронежилети складаються з жорсткої бронеплити у поєднанні з балістичним матеріалом, який забезпечує максимальний рівень захисту. Фахівці стверджують, що з урахуванням анатомії жіночого тіла максимального прилягання з використанням жорсткої бронеплити досягти неможливо - утворюється порожнеча, яка негативно впливає на загальні балістичні властивості бронежилета і може бути зоною ризику. Жіночий бронежилет був розроблений для розв'язання цієї проблеми.