Блогер Аліна Шаманська відповіла на хейт, що вона "працює на Банкову"

Інфлюенсер викликала хвилю критики, ставши амбассадором Конгресу місцевої та регіональної влади та ведучою державного соціально-політичного проєкту "Міста сили".

Фото: instagram.com/shamankaa

Інстаблогер Аліна Шаманська відреагувала на хейт через призначення на нову посаду. Напередодні інфлюенсерка похвалилася у соцмережах, що вона стала амбассадором Конгресу місцевої та регіональної влади та ведучою державного соціально-політичного проєкту "Міста сили", чим викликала хвилю критики, у тому числі й серед колег. Зокрема, рішення Шаманської приєднатися до проєкту розкритикувала і авторка YouTube-каналу "ШОУБІСИКИ" Марина Данилюк-Єрмолаєва. Журналістка випустила відеоролик, в якому задається питанням, чому при обранні амбассадора вибір пав саме на колишню дружину близького до Офісу президента коміка Руслана Ханумака Аліну.

У відповідь інфлюенсерка опублікувала сторис зі скріншотом цього випуску і зізналася, що очікувала на подібну реакцію і готова відповісти на будь-які питання, якщо такі з'являться.

- Цілком очікувано, що моя нова посада викличе інтерес. Цілком очікувано, що люди, які мене не знали, будуть ставити собі логічні питання: Що за інстаблогерка з'явилася поряд із керівниками країни? Чого це вона там? Хіба це журналістика, яка розслідує корупційні схеми чи політичний експерт? Спойлер – ні. Цілком очікувано, що у певної кількості колег (на щастя, значно меншої) це викличе ненависть на підґрунті заздрощів. Останнім можу лише побажати успіху! Продовжуйте лайкати "жовті" публікації про мене з думкою про внесок на шляху до "єдності". Колеги, я відкрита до спілкування. Якщо вам важливо перевірити інформацію у ваших постах та відеооглядах про мене - у вас завжди є першоджерело. Ви можете ПРЯМО мені написати, ставити питання, – зазначила Аліна. - Я обов'язково відповім! Я обов'язково прокоментую! Все, що цікавить колег та суспільство. Наша сила у діалозі!

У рамках нової посади Шаманська запише серію інтерв'ю з керівниками обласних військових адміністрацій для спецпроєкту Конгресу "Міста сили". Героєм першого випуску став голова Запорізької ОВ Іван Федоров. Окрім блогерки, ведучими рубрик на каналі також стали Андрій Бєдняков та Євген Синельников. Перший розповість зворушливі історії внутрішньо переміщених осіб, які втратили домівки, але не втратили надію, а другий - покаже українських виробників, які підкорили Європу та світ.

Конгрес місцевої та регіональної влади було створено з ініціативи Офісу президента України ще у лютому 2021 року. В основі його роботи – завдання Президента України щодо налагодження тісної взаємодії центральних органів державної влади з органами місцевого самоврядування для підвищення якості життя людей у ​​всіх регіонах країни.

Шаманській 35 років. Раніше вона шість років була одружена зі сценаристом і продюсером Русланом Ханумаком, від якого народила сина Артура. Про розлучення пари Аліна оголосила у соцмережах у січні 2023-го. Тоді ж Ханумак заявив, що із дружиною вони розійшлися майже за рік до повномасштабної війни, але не афішували це. У відповідь Аліна назвала заяву колишнього "брехнею".