Актор Олексій Гнатковський закликав дорослих "двіжувати" за дітей у соціальному ролику

Головний герой стрічки "Довбуш" актор Олексій Гнатковський знявся у соціальному ролику із закликом підтримати українських підлітків від фонду savED.

Головний герой стрічки "Довбуш" актор Олексій Гнатковський знявся у соціальному ролику із закликом підтримати українських підлітків від фонду savED. У кадрі можна побачити школу в селі Богданівка — її вщент спалили росіяни напередодні деокупації села українськими захисниками. Команда фонду допомагає повернути дітей до офлайн навчання.

- Ми поєднали у цьому відео два покоління, щоб показати — підтримка молоді дорослими важлива. Ми працюємо з представниками і представницями майбутнього України, розумними, небайдужими та творчими. На програмі UActive ці підлітки вигадують і реалізують проєкти для розвитку своїх громад. Ми вчимо їх мріяти буйно, тож аби ці ідеї втілити, діти вправляються у фандрейзингу. Сьогодні це спортивні майданчики, коворкінги у школах, шкільні театри, екопроєкти і STEM-лабораторії, а завтра – це відбудова країни. Тож підтримуючи цих дітей, ви інвестуєте у наше з вами майбутнє, – зазначає лідерка програми UActive у фонді savED Христина Кащук.

Героями ролику також стали п’ятеро підлітків - Альона й Назар із Катюжанки на Київщині, Іван із Михайло-Коцюбинського на Чернігівщині, Олеся з Єланця і Сашко з Центрального на Миколаївщині. 

У ролику Олексій Гнатковський розповідає про те, що одного дня підлітки стануть дорослими і будуть розбудовувати нашу країну. Одного дня вони замінять нас і будуть кращими ніж ми, — та це усе неможливо без допомоги та підтримки дорослих. А тому їх треба підтримувати, допомагати, навіть якщо вони помиляються. «Допоможіть нам не накосячити!» — звертаються до дорослих у маніфесті діти.

Заклик Олексія Гнатковського двіжувати за дітей – відсилка до щорічної кампанії фонду savED «До школи знов», лейтмотивом якої цьогоріч є «Двіж». Фонд закликає двіжувати за дітей в різний спосіб, аби допомогти їм повернутися за парти.