Дрони вперше атакували Кіровську область Росії, ціллю стала нафтобаза

Від кордону з Україною до міста Котельнича Кіровської області Росії приблизно півтори тисячі кілометрів.

@Pravda_Gerashchenko

Безпілотники вперше атакували Кіровську область Росії, до якої від кордону з Україною півтори тисячі кілометрів. Про це повідомила Російська служба Бі-Бі-Сі.

За даними телеграм-каналу Baza, чотири дрони атакували склад із нафтопродуктами на комбінаті «В'ятка» у місті Котельнич. Губернатор Кіровської області Олександр Соколов визнав приліт лише одного безпілотника.

- Кілька хвилин тому здійснено приліт БПЛА до Котельнича. Безпілотник атакував ємність для зберігання нафтопродуктів. Жертв немає. Займання немає. Ситуація під контролем. На місці працює голова Котельнича Олег Ісмаїлов та профільні служби, — написав він у своєму телеграм-каналі.

За даними «Бази», після удару та вибуху один із резервуарів на нафтобазі спалахнув. Один дрон ударив у кришку резервуара, другий потрапив у порожню цистерну.

Пізніше Олександр Соколов повідомив, що Кіровську область атакували п'ять дронів — двох безпілотників збито, троє впали на територію комбінату «Зеніт» у Котельничі та спалахнули. Губернатор заявив, що "займання пального не відбулося, постраждалих немає".

Минулої ночі атаки безпілотників також були зафіксовані в Ростовській та Воронезької областях. При цьому в Ростовській області вже більше як тиждень продовжує горіти атакована раніше нафтобаза у Пролетарську.