Росіяни заявляють про дронову атаку на нафтобазу у Ростовській області

Наразі там горять три цистерни.

t.me/astrapress/62906

Близько третьої години ночі 28 серпня два безпілотники впали на територію нафтобази, що розташована поряд із селищем Молодіжний у Кам'янському районі Ростовської області. Почалася сильна пожежа. Про це пишуть російські Telegram-канали.

Повідомляється, що наразі горять три цистерни. За попередніми даними, постраждалих немає. Зараз на місці займання працюють два пожежні потяги.

Як повідомляють місцеві жителі, це горить комбінат "Атлас" Росрезерву, пише Astra. З моменту початку роботи комбінат "Атлас" спеціалізується на зберіганні нафтопродуктів. Також комбінат відпускає нафтопродукти російській армії.

- У серпні 2020 року на базі комбінату пройшли спільні навчання Міноборони та Росрезерву у рамках навчань «Кавказ-2020». У показових навчаннях з відпустки нафтопродуктів для потреб армії відпрацьовувалися три способи – автомобільний, залізничний та трубопровідний, - йдеться у публікації газети «Земля» у 2023 році.

Окрім того, вночі у Россошанському районі Воронезької області після атаки безпілотника виникла пожежа поблизу вибухонебезпечних об'єктів. Місцева влада прийняла рішення евакуювати людей з двох населених пунктів. Про це повідомляє губернатор Воронезької області РФ Олександр Гусєв.

За його словами, ППО та РЕБ знищила БпЛА літакового типу. Постраждалих і руйнувань немає. Попри загоряння поблизу вибухонебезпечних об'єктів, за словами Гусєва, детонації не було. Згодом займання вдалося ліквідувати, ситуація стабілізувалася, і жителі повертаються до своїх домівок.