У Черкаській області добудують Чигиринську АЕС та відновлять покинуте місто

Ділянку на будівництво атомної станції вже виділено.

t.me/energoatom_ua

В Україні відновлять роботу над раніше зупиненим проєктом будівництва Чигиринської атомної електростанції. Про це повідомили у пресслужбі "Енергоатому".

Як зазначено у повідомленні, найбільш перспективним майданчиком для зведення нових атомних мощів є Чигиринська, розташована поряд із селищем Орбіта в Черкаській області, де планується будівництво чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000. Депутати Чигиринської міської ради надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою для відведення земельних ділянок у постійне користування "Енергоатомом". Вони також схвалили передачу земельних ділянок загальною площею 38,1493 га у постійне користування компанії.

- Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетешина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави, - заявив голова Енергоатому Петро Котін.

Чигиринська атомна електростанція — це не завершений проєкт АЕС, розташований на Черкащині, Черкаського району, на схід від міста Чигирин. Станція знаходиться в безпосередній близькості до Кременчуцького водосховища, між населеними пунктами Стецівка та Вітове. Для працівників цієї станції почали зводити житлове селище під назвою Орбіта.