Після нападу на пост Луцького ТЦК військовим дозволили стріляти на поразку при загрозі їхньому життю

У ОК попередили громадян, що військові стрілятимуть на поразку у разі загрози їхньому життю.

President.gov.ua

Під час комендантської години, в ніч проти 27 серпня, стався збройний напад на пост охорони Луцького територіального центру комплектування та соціальної підтримки. В результаті отримав поранення один військовослужбовець. Про це повідомили у пресслужбі оперативного командування "Захід".

– 27 серпня вночі невідомий відкрив вогонь за постом охорони Луцького ТЦК. Внаслідок нападу було поранено старшого солдата М., який зараз перебуває на лікуванні в госпіталі, - йдеться у заяві.

Як зазначили у відомстві, солдати роти охорони, які в цей час несли службу, діяли згідно з обставинами і відкрили вогонь у відповідь. Злочинцеві вдалося втекти з місця події. Наразі його розшукують правоохоронці.

- Військовослужбовці, які перебували вчора на посаді охорони, - це військові з бойовим досвідом яких після поранень перевели на службу до Луцького ТЦК. Усі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю від початку російського вторгнення. Вони отримали поранення та були переведені на службу в тил, - наголосили в ОК.

У командуванні нагадали, що Територіальний центр комплектування є режимним об'єктом. Тож у разі загрози життю військовослужбовців – вони відкриватимуть вогонь на поразку. Також в ОК попередили, що в особовому складі всіх ТЦК наведено, що у разі загрози життю слід відкривати вогонь на поразку.