На Одещині знайшли трьох мобілізованих ув'язнених, які втекли з "учебки"

Правоохоронцям знадобилася доба, щоб розшукати втікачів.

REUTERS

Правоохоронці знайшли та повернули до військової частини трьох ексв'язнів, які втекли з навчального центру. Чоловіків мобілізували до лав ЗСУ та звільнили з в'язниці, але вони вирішили втекти. Про це у коментарі "Радіо Свобода" розповів виконувач обов'язків начальника управління комунікацій оперативного командування "Південь" підполковник Олексій Міщенко.

За його словами, протягом доби правоохоронці виявили втікачів і повернули назад до військової частини. Він пояснює, що відхід мобілізованих з території навчального центру був "спробою розпорядитися цим часом на власний розсуд". Також Міщенко спростував інформацію про наявність у мобілізованої зброї.

- Найголовніше, зброї при військовослужбовцях не було, це хибна інформація і нічого здоров'ю оточення не загрожувала… Вже 25 серпня їх затримали та доставили назад. Навіть не минуло доби, тож це не розцінюється як самовільне залишення частини, вони продовжують залишатися військовослужбовцями однієї з механізованих бригад, - наголосив підполковник.

Де конкретно та за яких умов було затримано мобілізованих колишніх в'язнів Міщенко не розкрив. Він запевнив, що у військовій частині буде проведено службову перевірку, і винні понесуть дисциплінарне покарання.