Жадан задонатив волонтерам мільйон гривень гонорару за участь у рекламі McDonald's

Письменник зізнався, що це був найбільший гонорар в його житті.

facebook.com/serhiy.zhadan

Сергій Жадан отримав за участь у рекламі McDonald's свій найбільший гонорар — мільйон гривень. Усю суму він задонатив волонтерам. Про це письменник розповів 27 серпня у своїх соціальних мережах.

- Коли домовлялися, одразу попередив, що кошти передам на що-небудь благодійно-волонтерське, оскільки для мене це не комерційний проєкт, а допомагати нині є кому. Тож із радістю передаю цю суму - 1 000 000 гривень (найбільший, між іншим, - поки що - гонорар у своєму житті) - в добрі руки на хороші справи, - написав він.

Жадан також розповів, що давно любить "МакДональдз", а сьогодні, коли в його рідному Харкові ресторани мережі зачинені через безпекові причини, ресторан став чимось особливим, а найближчі відкриті "МакДональдз" у Полтаві та Дніпрі сприймаються як острівці відносно безпечного тилу.

- Словом, коли до мене звернулися з "МакДональдз" і попросили написати їм вірш до рекламного ролика, одразу погодився. Зрозуміло, що у вірші немає бургерів і картоплі фрі, але є смачний пиріг. А ще є пам’ять, любов та ніжність. Бо пам‘ять - це дуже часто саме про любов і ніжність. Приємно бачити, що багатьом це відео сподобалось. Оскільки це справді трохи більше, ніж про рекламу, — додав він.