Зеленський назвав цілі, яких досягла Україна під час операції у Курській області

Голова держави пояснив, який наслідок дій ЗСУ на російській території.

REUTERS

За допомогою операції в Курській області Росії Україні вдалося запобігти окупації росіянами частини Харківської, Сумської та Чернігівської областей. Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході пресконференції в рамках форуму "Україна-2024. Незалежність".

- Безперечно, є цілі, які я можу сказати. І, безумовно, є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція принесла кілька речей. Насамперед окупацію Харківщини зупинено. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а згодом на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах. Ми не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина – ось що може бути у планах. Те, що ми отримували від нашої розвідки та розвідки партнерів, – зазначив Зеленський.

Також глава держави пояснив, чому Україна відправила свої війська до Курської області замість того, щоб посилити свої позиції на Донбасі. Він нагадав, що повна окупація сходу України досі залишається стратегічною метою Кремля.

- Щодо Донеччини – ви повинні розуміти, що це їхня стратегічна мета. Те, що вони поки що не прибирають війська з Донеччини, - зрозуміло, у них там найпідготовленіші війська, і це їхній стратегічний напрямок. Вони дуже хочуть окупувати Донецьку область. Ця мета їхня не змінилася, з початку війни 2014 року ці цілі вже були. Їх цікавить повна окупація Донбасу. Не вийде. І ми над цим працюємо, – сказав він.