Британський рок-гурт Oasis оголосив про своє возз'єднання і анонсував новий тур

Влітку 2025 року музиканти дадуть 14 концертів у містах Великобританії та Ірландії.

instagram.com/oasis

Британський рок-гурт Oasis через 15 років після розпаду оголосив про своє возз'єднання. Колектив опублікував у соцмережах трейлер, в якому повідомив, що в 2025 році вирушить у гастрольний тур. У липні та серпні наступного року музиканти дадуть 14 концертів у містах Великобританії та Ірландії. Вони також планують відіграти кілька концертів за межами Європи. Квитки на виступи гурту надійдуть у продаж у суботу, 31 серпня 2024 року.

- Не було якогось великого моменту, який послужив би поштовхом до возз'єднання - просто поступове усвідомлення того, що час настав, - йдеться в заяві гурту.

Новина про возз'єднання колективу з'явилася за два дні до 30-річчя випуску дебютного студійного альбому Oasis – Definitely, Maybe.

Учасники колективу брати Ноель та Ліам Галлагери довгі роки перебували у непростих стосунках та часто обмінювалися колючостями у ЗМІ. Останнім студійним альбомом гурту став Dig Out Your Soul 2008 року. У 2009 році після концерту в Парижі Ноель заявив про те, що йде з колективу, оскільки «не міг більше ні дня працювати з Ліамом».

Після розпаду Oasis і Ліам, і Ноель продовжили успішну сольну кар'єру. Перший випустив три сольні альбоми, а другий створив новий гурт Noel Gallagher's High Flying Birds у 2010 році і записав чотири студійні платівки.

Гурт Oasis був створений у 1991 році в Манчестері на основі колективу The Rain. Найвідоміші пісні: Live Forever, Rock n Roll Star, Supersonic, Don't Look Back In Anger, Stop Crying Your Heart Out, Wonderwall.