Нардеп Дмитрук пішки перейшов кордон з Молдовою, ДБР тепер шукає тих, хто йому допоміг

Нардепа не затримали вчасно, бо не було підстав.

antikor.com.ua

Народний депутат Артем Дмитрук не виїжджав з України офіційно - він пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску "Паланка". Там він попросив про захист і начебто отримав тимчасовий притулок до розгляду його справи. Потім попрямував до аеропорту Кишиніва і вилетів в Італію. Про це пише "Українська правда", посилаючись на власні джерела.

Вони вказують, що у той час, коли депутат вже перебував у аеропорту, молдавські правоохоронці отримали запит від українських колег з проханням його затримати. Але оскільки, окрім запиту, не було жодних підстав (рішення суду чи підозри у скоєнні злочину), цей запит не реалізували і Дмитрук зміг залишити Молдову.

Вже 25 серпня підстави для затримання молдавські правоохоронці отримали від української сторони, оскільки Дмитруку було оголошено про підозру. І якщо нардеп повернеться до Молдови, то цього разу його можуть затримати. Але очевидно, що на такий крок він навряд чи піде.

Зараз ДБР встановлює осіб, причетних до втечі нардепа, повідомила в ефірі національного телемарафону радниця з питань комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

- В Одесі працюють оперативні групи ДБР. Туди на місце події навіть виїхали працівники центрального апарату бюро безпосередньо. І наразі можна говорити, що встановлено: дійсно чинний нардеп перетнув незаконно і нелегально держкордон. Ці факти вже встановлені. Слідчі встановлюють осіб, які могли допомогти йому нелегально покинути країну, - сказала Сап'ян.

Водночас, за словами речниці ДБР, поки зарано говорити про підозру щодо незаконного перетину кордону як самому депутатові, так і іншим особам, які, ймовірно, були причетні до цього правопорушення.