Біля Києва сили ППО збили 15 "шахедів" та кілька ракет

Загалом у ніч на 27 серпня окупанти завдали удару по Україні 10 ракетами та 81 безпілотником.

REUTERS

В ніч на 27 серпня ворог знову завдав комбінованого, ракетно-дронового удару по Україні із застосуванням ударних БпЛА, балістичних, крилатих та аеробалістичних ракет. У Києві повітряну тривогу з початку доби оголошували чотири рази і тривала вона сумарно понад п'ять годин. Про це повідомив керівник КМВА Сергій Попко.

Спочатку на столицю летіли дрони-камікадзе, близько третьої години ночі противник підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети "Кинджал" в напрямку західних областей України. Приблизно одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

- Загалом сили та засоби протиповітряної оборони від початку цієї доби знищили навколо Києва близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет, - написав Попко в Telegram.

В лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів зафіксовано падіння уламків, загорілася лісова підстилка. Деякі пожежі вже ліквідовані, решта - локалізовані. 

Загалом у ніч на 27 серпня окупанти завдали удару по Україні трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал», балістичною ракетою «Іскандер-М», крилатою ракетою «Іскандер-К», п'ятьма крилатими ракетами Х-101 та 81 ударним БпЛА типу Shahed, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Станом на 9:00 сили ППО збили п'ять крилатих ракет Х-101 та 60 ударних безпілотників. Десять ворожих БПЛА локаційно втрачені (імовірно впали) на території України, один перетнув кордон із Білоруссю, ще близько десяти знаходяться в повітряному просторі України. Бойова робота велась у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.