Оскароносна Джеймі Лі Кертіс поділилася в Інстаграмі історією загиблого українського військового

Артистка вкотре наголосила, що наша країна щодня бореться за незалежність ціною людських життів.

Rodin Eckenroth/Getty Images for Disney

Зірка фільму "Чумова п'ятниця", оскароносна актриса Джеймі Лі Кертіс підтримала Україну у війні з Росією. У соцмережах артистка зробила репост фотографій українського фотографа Андрія Дубчака, знятих у стабілізаційному пункті медичної служби "Ульф" окремого батальйону "Вовки Да Вінчі".

У дописі Дубчак розповів про українського воїна, який загинув 23 серпня. Чоловік отримав мінно-вибухове поранення, у нього були численні поразки ноги та проникні уламки в праву частину голови.

– Медики зробили все можливе. Його кололи адреналіном та реанімували. Непрямим масажем серця медики "качали" його, змінюючи один одного, близько сорока хвилин. У коридорі під операційною стояли не залучені до реанімації, і мовчки чекали. Чекали, щоби він вижив. Він загинув у День Прапора. Він загинув напередодні Дня Незалежності, – зазначив фотограф.

У свою чергу Кертіс назвала війну пеклом і зазначила, що наша країна щодня бореться за незалежність ціною людських життів.

- Війна – це пекло. Незалежність – це завжди битва, – наголосила зірка в Instagram.

Джеймі Лі Кертіс 65 років. Вона народилася в сім'ї легендарних акторів Дженет Лі ("Психоз" Альфреда Гічкока) та Тоні Кертіса (Жозефіна в комедії "У джазі тільки дівчата"). Є лауреатом двох премій "Золотий глобус", двох статуеток премії Гільдії кіноакторів США, BAFTA та "Оскара". У Голлівуді її негласно звуть "королевою крику" за роль у фільмі жахів "Гелловін". За роки роботи у кінематографі зіграла понад 80 ролей, найбільш відомі з яких у проєктах "Потяг страху", "Туман", "Шкільний бал", "Королева крику".

З 1984 року одружена з актором та англійським лордом Крістофером Гестом. Пара має двох прийомних дочок.