Усі військові, яким присвоєно звання Героя України, отримають житло від держави, - указ Зеленського

Обіцянку забезпечити житлом військових, удостоєних звання Героя України, Зеленський дав ще торік.

President.gov.ua

Глава держави Володимир Зеленський у понеділок, 26 серпня, підписав указ про надання житла громадянам, яким присвоїли звання Героя України. Відповідний указ оприлюднює Офіс президента.

Згідно з документом, статут звання Героя України доповнено новим розділом, де передбачено, зокрема, що "особам, яким присвоєно звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка", може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують покращення житлових умов”.

- При присвоєнні звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно або у разі смерті особи, якій присвоєно згадане звання, одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб незалежно від їхнього перебування на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, - йдеться у документі.

Зазначена допомога надається в межах встановлених норм забезпечення житлом від Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, розвідувальних органів, Управління державної охорони та Служби безпеки України, де громадяни проходять або проходили службу.