США ввели санкції проти двох суб'єктів в Угорщині через зв'язок із Росією

Один із них працює над проєктом АЕС "Пакш-2", а інший забезпечує військову машину РФ.

x.com/USAmbHungary

США ввели санкції щодо двох суб'єктів в Угорщині через їхню підтримку російської агресії. Про це посол США в Угорщині Девід Прессман повідомив у соцмережі X.

- Зустрівся з представниками угорського МЗС, щоб повідомити їх про те, що Сполучені Штати вводять санкції щодо низки об'єктів, включаючи двох суб'єктів в Угорщині, - написав він.

Дипломат додав, що один із суб'єктів бере участь у зміцненні російського енергетичного сектора і прагне працювати над проєктом "Пакш-2" (будівництво нових енергоблоків АЕС в Угорщині), а інший забезпечує військову машину Росії.

- Ми, як і раніше, стурбовані рішеннями угорського уряду поглибити зв'язки з Кремлем і зберегти залежність Угорщини від російської енергії, - додав посол.

США ввели нові санкції проти Росії 23 серпня - за день до Дня незалежності України. Міністерство фінансів США відзначило, що продовжує реалізацію санкційних зобов'язань G7 на підтримку України. Разом із Державним департаментом санкції запровадили майже на 400 осіб та організацій як у Росії, так і за її межами, у тому числі в Азії, Європі та на Близькому Сході, чиї продукти та послуги дозволяють Росії підтримувати свої військові зусилля й обходити санкції.