Україна на Burning Man-2024 представить 7-метрову інсталяцію з артефактами війни

Скульптура I'm Fine символізує стійкість України перед війною, яка триває.

instagram.com/ukraine.ua

У ході майбутнього фестивалю Burning Man у США буде представлено українську команду, яка створила величезну скульптуру, надихнувшись іронічним мемом I'm Fine («Все в порядку»). Цей артоб'єкт художника Олексія Сайя та засновника Ukrainian Witness Віталія Дейнеги є інсталяцією з пошкоджених війною вуличних знаків, парканів та воріт з різних регіонів України. Про це повідомляє Intagram-аккаунт Ukraine.ua

Скульптура має 32 метри завдовжки, 7 метрів заввишки, понад 10 тонн ваги. Робота ілюструє світові руйнівні наслідки збройної агресії Російської Федерації, через яку було знищено понад 2024 об'єкти культурної спадщини України, включаючи бібліотеки, театри та художні освітні центри. З них 334 об'єкти були повністю зруйновані та не підлягають відновленню.

За словами команди, I'm Fine символізує стійкість України перед війною, що триває. Монумент показує, що може ховатися під словами «Я в порядку»: наш справжній настрій, історії про незламність та особисті переживання.

Burning Man – щорічний фестиваль незалежного мистецтва, який триває вісім днів. З моменту свого початку у 1986 році він проводиться у пустелі Блек-Рок у штаті Невада. Протягом фестивалю в пустелі встановлюються різноманітні артоб'єкти, а в заключний день організатори традиційно спалюють величезну дерев'яну фігуру людини. Минулого року від України презентували меморіал із протитанкових їжаків, а також скульптуру птаха. За задумом української команди, представлена ​​інсталяція була оббита дошками, після спалення яких народився новий артоб'єкт.