Відключення світла взимку можуть тривати до восьми годин на добу, — нардеп

Якщо температура впаде до -10-15 градусів, спрогнозував член комітету з питань енергетики Сергій Нагорняк.

facebook.com/nagornyak.s

Відключення світла взимку можуть тривати до восьми годин на добу. Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в інтерв'ю "Телеграфу".

— Якщо температура на вулиці буде -10 градусів, відключення можуть тривати до 8 годин на добу, — сказав він.

Якщо не буде нових ракетних атак на енергетичну інфраструктуру, при помірних морозах (наприклад, -2-3 градуси) обмеження триватимуть кілька годин на добу. Якщо ж температура впаде до -10-15 градусів, відключення можуть бути тривалішими, додав народний депутат. Найближчими днями суттєвих відключень і не буде, спрогнозував Нагорняк. 

- Якщо вони й відбуватимуться, то триватимуть буквально кілька годин. Це стане можливим завдяки роботі наших гідроенергетиків, які зроблять усе для зменшення дефіциту в системі, а також за рахунок аварійної допомоги від наших партнерів, — розповів він.

У вересні та жовтні ситуація, ймовірно, мине ще легше. За словами нардепа, інвестори активно працюють над проєктами будівництва сонячних і вітрових електростанцій. Також інвестують у будівництво газопоршневих і газотурбінних електростанцій, у накопичувачі енергії. 

- Але ми не повинні забувати й про атомну енергетику. Важливо, щоб парламент якнайшвидше схвалив законопроєкт про добудову третього й четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції, щоб забезпечити достатній обсяг електроенергії для розвитку промисловості. Навіть після деокупації Запорізької атомної електростанції Україні знадобиться 2-3 роки для її повного запуску, — заявив Нагорняк.