Росія звинуватила Францію у небажанні взаємодіяти з приводу затримання Дурова

Посольство РФ у Франції запросило роз'яснення про причини затримання та вимагало надати до засновника Telegram консульський доступ.

t.me/durov

Російські дипломати звернулися до французької влади через затримання Павла Дурова, але "французька сторона поки що ухиляється від взаємодії". Про це заявило посольство Росії у Франції у своєму телеграм-каналі.

- Після появи у ЗМІ новини про затримання П.В.Дурова негайно запросили у французької влади роз'яснення про причини та зажадали забезпечити захист його прав та надати консульський доступ. Станом на сьогодні французька сторона поки що ухиляється від взаємодії з цього питання. У контакті з адвокатом П.В.Дурова, — сказано в повідомленні.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко зазначив у своєму телеграм-каналі, що "Telegram - єдиний месенджер, який активно використовується російською армією", також "росіяни використовують Телеграм для диверсій". За словами Коваленка, завдяки затриманню Дурова "є можливість отримати інформацію про всю російську агентурну мережу". Водночас він зазначив, що Telegram – це месенджер номер один і в Україні.