Військовий, який голодував через погане харчування в одеській лікарні, припинив протест

А у медзакладі після скандалу вирішили змінити систему харчування для пацієнтів.

t.me/combat_hemp

Бойовий медик Петро Конопля, який розпочав голодування через незадовільні умови в Одеській обласній психіатричній лікарні №2, припинив свій триденний протест. Установа пообіцяла перейти на нову систему харчування. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, увечері 24 серпня вперше за три дні він прийняв їжу, приготовану спеціально для нього. Того вечора медик повечеряв солодким чаєм та гречаною кашею з олією. Військовий зізнався, що вечерею було задоволено.

- Це гречка, а не клей чи розчин. Вона справді нагадує гречку. Боже, як це смачно. Це найсмачніша гречка, яку я колись їв - розповів Петро.

Як зазначив Конополя, рішенню припинити голодування сприяв візит голови ОВА Олега Кіпера до медичного закладу. Чиновник запевнив, що з 1 жовтня психіатрична лікарня перейде на нову систему харчування – кейтеринг. Найближчим часом буде оголошено тендер на пошук компанії, яка забезпечуватиме харчування пацієнтів лікарні. У перехідний період харчування для пацієнтів надаватиметься мережами супермаркетів Одеси. Крім того, планується переведення військовослужбовців, які перебувають у лікарні, у приміщення з покращеними умовами.

- Олег Кіпер запевнив мене, що ми слідуватимемо обговореному плану, і його слова вселяють довіру. Якщо цей план не вдасться, я втрачу довіру до посадових осіб повністю, і мою довіру до них більше не повернути, так само як і вашу довіру до них, - наголосив медик.