Затриманий у Франції Павло Дуров може піти на угоду зі слідством, - ЗМІ

Очікується, що найближчим часом йому висунуть звинувачення.

facebook.com/durov

Французькі правоохоронці можуть сьогодні, 25 серпня, висунути звинувачення засновнику Telegram Павлу Дурову. Бізнесмен може погодитись на співпрацю зі слідством. Про це повідомляє BFMTV.

Джерело французького телеканалу заявило, що Дурову можуть висунути звинувачення, пов'язані з тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого та сексуалізованими злочинами проти дітей. За його словами, все це через відсутність модерації в Телеграмі, а також через відмову адміністрації месенджера співпрацювати з владою.

- Французькі правоохоронні органи вважають Дурова співучасником злочинів, скоєних за допомогою Телеграма, через відмову від модерації контенту, - зазначає співрозмовник журналістів.

Як пише TF1, зараз Дуров перебуває під вартою і найближчим часом суд може його заарештувати. Він наголосив, що бізнесмен зробив "помилку", прибувши на територію Франції, де він оголошений "персоною нон грата". Зазначається, що ордер на затримання Дурова діє лише у Франції.

- Бізнесмен знав, що в країні він «персона нон грата», він мало подорожував Європою та уникав держав, де робота Телеграма перебуває під наглядом силовиків. Сьогодні він припустився помилки. Ми не знаємо чому, – сказав співрозмовник видання.