Першу за 22 роки: Кобець принесла Україні "срібну" медаль на ЧС зі скелелазіння

Щоб потрапити у фінал, спортсменці потрібно було пройти два етапи кваліфікації.

instagram.com/kobets_nastya/

Українська скелелазка Анастасія Кобець здобула "срібло" на Чемпіонаті світу серед юніорів, який пройшов у китайському місті Гуйяні. Про це пише "Суспільне.Спорт".

18-річна Анастасія Кобець стала єдиною українкою серед юніорок, яка цього року брала участь на світовому чемпіонаті зі скелелазіння. Щоб потрапити у фінал, спортсменці потрібно було пройти два етапи кваліфікації. У дисципліні на труд спортсменам відводиться шість хвилин, щоб піднятися якомога вище на 15-метровій стіні за одну індивідуальну спробу. Якщо спортсменка рухається до наступної контрольної точки, то в результаті додається знак "+". Маршрути змінюються між кваліфікацією, півфіналом та фіналом.

Кобець показала найкращий результат у кваліфікації та вийшла до півфіналу. Щоб пробитися у фінал, їй потрібно було потрапити до топ-8 загального заліку. За шість хвилин Анастасія піднялася на висоту, подолавши 37 захоплень і посіла друге місце. У фіналі Кобець вдалося подолати 32 захоплення, поступившись лише представниці Словаччини Розі Рекар. Таким чином, Анастасія Кобець здобула "срібло" на чемпіонаті світу 2024 року.