На батьківщині Паралімпійських ігор у Британії запалили вогонь Паралімпіади-2024

Вогонь вирушить до Франції протокою Ла-Манш.

REUTERS

Британські паралімпійці Хелен Рейнсфорд і Грегор Еван запалили вогонь у селі Стоук-Мандевіль, розташованому на північний захід від Лондона і вважається місцем зародження Паралімпійських ігор. Про це йдеться в офіційному Твіттері змагань.

– Сьогодні на батьківщині Паралімпійського руху запалили паралімпійський вогонь напередодні Ігор у Парижі 2024 року. У заході взяли участь паралімпійці Хелен Рейнсфорд та Грегор Еван, які запалили цей вогонь. Стоук-Мандевіль - священне та значуще місце, - йдеться у повідомленні.

Паралімпійський вогонь буде відправлено до Франції через Ла-Манш, де протягом чотирьох днів його пронесуть від атлантичного узбережжя до берегів Середземного моря, а також від Піренейських гір до Альп, повідомляється в заяві. Серед 1000 факелоносців будуть колишні та молоді паралімпійці, волонтери паралімпійських організацій, новатори в галузі передових технологій, особи, які присвятили своє життя допомоги людям з обмеженими можливостями, а також співробітники некомерційних організацій, які підтримують таких, що доглядають таких людей.

Ці факелоносці пронесуть вогонь 50 містами Франції, щоб привернути увагу до спільнот, які прагнуть інклюзивності у спорті та підвищення поінформованості про життя людей з обмеженими можливостями. Зазначається, що подорож вогню завершиться в Парижі в середу під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор, коли буде запалено унікальний олімпійський вогонь, прикріплений до повітряної кулі. Ця куля літатиме над столицею Франції щовечора протягом 11 днів змагань.