Кіберфахівці ГУР атакували російських провайдерів мобільного зв'язку та інтернету

Усі атаковані російські ресурси підтримують та фінансують війну проти України.

pixabay.com

Українські розвідники спільно з кіберфахівцями у День незалежності, 24 серпня, атакували російських провайдерів. В результаті атаки було заблоковано десятки ресурсів промислових об'єктів у Російській Федерації. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

Фахівці ГУР МОУ разом з українською кіберспільнотою здійснили масштабну атаку на провайдерів мобільного зв'язку та інтернету в РФ, а також на інформаційні ресурси та хмарні сховища великих промислових об'єктів Росії, які забезпечують роботу ВПК держави-агресора.

– Це черговий кіберпривіт мешканцям боліт. Ще неодмінно побачимось. З Днем Незалежності України!, - йшлося у "листівці", яку залишали на зламаних ресурсах українські хакери.

За даними джерел у військовій розвідці, користувачі в Росії масово скаржаться на збої роботи провайдера цифрових послуг "Ростелеком", нарікають на відсутність підключення до інтернету у мобільних операторів "MTC" та "Білайн", нарікають на "Яндекс", адже не працює "Яндекс" ".Пошта", "Яндекс.Еда" та "Яндекс.Таксі". Джерела зазначають, що всі атаковані російські ресурси підтримують та фінансують війну проти України.

Крім цього, потужним кіберударам зазнали десятки ресурсів великих промислових об'єктів РФ, які забезпечують роботу ВПК держави-терористки. Також були атаковані хмарні та файлові сховища інтернет-провайдера "Mail.ru", VDSina, інтернет-провайдера "Квідекс", ТОВ "Національні кабельні мережі", ПАТ "Центральний телеграф". Також уражені ще щонайменше два десятки ресурсів компаній-виробників світлового обладнання, дизельних станцій, хостинг-провайдерів, виробів балістичного захисту.

Загальний обсяг знищеної інформації – близько 70 терабайтів. На місці знищених вебресурсів українські хакери залишили "заглушки" з агітаційним змістом на підтримку переможних дій України.