Зеленський відповів жартом на обіцянку Дуди, що росіян не будуть обстрілювати при виході з України

Дуда наголосив, що поки Росія воює, її солдати продовжуватимуть гинути.

President.gov.ua

Глава Польщі Анджей Дуда запевнив, що просив би свого українського колегу Володимира Зеленського не стріляти у російських солдатів, якщо вони вирішать піти з України. На це український президент відповів жартом, що на той момент телефонна лінія може бути зайнята. Про це він сказав на прес-конференції у Києві.

- Якщо хтось на когось нападає, то має брати до уваги, що сам буде побитий. Але якщо буде так, що росіяни зроблять те, що мають зробити, тобто повернуться додому і російські війська виходитимуть з України і українські війська їх атакуватимуть, то я перший візьмуся за телефон і подзвоню Володимиру Зеленському і скажу: не бомбіть їх, коли вони йдуть. Залишіть їх, хай ідуть додому. Я можу обіцяти це російським солдатам, – сказав польський президент.

"А якщо буде зайнято?" - У штуку відповів йому Зеленський. Однак Дуда підкреслив, що дзвонитиме поки що не додзвониться. Він також додав, що поки Росія атакує Україну на війні, яку сама почала, то має брати до уваги, що "той, хто воює мечем, від меча гине".