Україна взяла "золото" та "срібло" на чемпіонаті світу з біатлону

Спортсмени принесли ще дві престижні медалі у скарбничку нашої країни.

facebook.com/minmolodsport/

Збірна України виграла дві нагороди у фіналі суперспринту на чемпіонаті світу з літнього біатлону. Дмитро Підручний виграв дистанцію суперспринту (1 промах на вогненних рубежах), а Артем Тищенко став срібним призером (5,2 секунди відставання; 1 промах). Про це повідомляє пресслужба Міністерства спорту.

На першому вогневому рубежі Дмитро Підручний посідав другу позицію, відстрілявшись без помилок. Шостим із точною стріляниною був Артем Тищенко, а Антон Дудченко, промахнувшись один раз, випав із топ-15. Другу стрілянину лежачи Тищенко також пройшов без промахів та повернувся на трасу вже четвертим. Підручний з одним промахом відкотився на восьму позицію, а Дудченко піднявся в першу десятку.

На першому рубежі стійки Тищенко закрив усі мішені та вийшов у лідери перегонів. Він повертався на дистанцію разом із чехом Томашем Мікіською, випереджаючи його на 0,2 секунди. Дмитро Підручний завершив передостанній рубіж на четвертій позиції. Дудченко, допустивши ще одну помилку, опустився на 12-е місце.

Завершальна стрілянина вивела двох українців у лідери: Підручний відпрацював чисто та очолив перегони, а Тищенко, з одним штрафним колом, повернувся на трасу, відстаючи від Підручного лише на 1,8 секунди. Дмитро Підручний фінішував за 19:19.5 хвилин, здобувши "золото". Тищенко, поступившись 5,2 секундами, приніс Україні срібло, а третє місце посів чех Томаш Мікіска. Антон Дудченко фінішував 13-м із трьома промахами.