Той, хто хоче сіяти в Україні зло, пожинатиме його плоди на своїй території, - Зеленський

Голова держави зазначив, що наша країна "завжди повертає борги".

прессслужба ОП

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців на честь 33-х роковин Дня незалежності. У своїй промові він заявив, що "зло, яке російські окупанти принесли на українську землю, повернулося на їхню територію".

– Українці завжди повертають борги. І той, хто бажав нашій землі бід, отримає його вдома. З відсотками. Той, хто хоче сіяти на нашій землі зло, пожинатиме його плоди на своїй території. Це не пророцтво, не зловтіха, не сліпа помста, це закономірність. Справедливість, - заявив президент.

Як зазначив голова держави, Україна сама робитиме свій вибір і визначатиме своє майбутнє. Він запевнив, що президент РФ Володимир Путін не зможе встановлювати якісь "червоні лінії".

- Ми не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно загрожує червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом йти і який вибір робити, визначатиме для себе лише Україна та українці. Так працює незалежність, – наголосив Зеленський.

Голова держави висловив подяку українським захисникам та захисникам, які продовжують обороняти Україну від ворога. Також Володимир Зеленський подякував тим, хто працює на благо українців – рятувальників, медиків, вчителів та всіх інших громадян. Він зазначив, що наші люди символізують свободу та боротьбу, а на плечах українських воїнів тримається країна.

– Так, як це роблять наші воїни. На всіх напрямках фронту та державного кордону, який уособлюють прикордонні стовпи. А нашу волю та боротьбу символізують наші люди – наші захисники, наші опори. Ті, на плечах яких тримається Україна. Тримається у Харкові, Куп у Запоріжжі, У Покровську, Торецькому, Тимчасовому Яру, - йдеться у зверненні.