Операція в Курській області: ЗСУ продовжили просування поблизу Суджі, - ISW

Наші війська успішно розширюють свою присутність на російській території.

Укрінформ

Українські війська продовжили незначне просування поблизу Суджі, на тлі операції в Курській області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Опубліковані геолокаційні відео показують, що українські сили нещодавно просунулися далі на південь до району Російської Конопельки (на схід від Суджі). Один із російських військових блогерів повідомив, що українські підрозділи також просувалися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі) вздовж дороги Р-200, що веде з Суджі до Суходолівки.

Як зазначили в ISW, існують суперечливі дані про бої на схід від Суджі, в районах Саморядово та Козирівка. У цьому регіоні можуть діяти українські мобільні гурти. Деякі російські блогери стверджують, що російські війська знову зайняли населені пункти Спальне і Крупець (обидва розташовані на південний схід від Суджі), хоча ситуація в цьому районі залишається невизначеною.

Також повідомляється, що російські сили відбили українську механізовану атаку чисельністю в один взвод неподалік Олександрівки (на північний схід від Коренево) і знову зайняли позиції на захід від Коренево. Це свідчить про нещодавні дії українських військ на заході від цього населеного пункту.