США оголосили про нову допомогу Україні, у пакет увійдуть ракети для ППО

У Білому домі розповіли, що отримають наші захисники найближчим часом.  

REUTERS

Президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні, до якого увійдуть ракети та обладнання для протиповітряної оборони. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

- Пакет включає ракети ППО для захисту критичної інфраструктури України, обладнання для боротьби з безпілотниками та протитанкові ракети для захисту від мінливої ​​тактики Росії на полі бою, а також боєприпаси для солдатів на передовий та мобільні ракетні системи, які їх захищають, - йдеться в заяві американського відомства.

Як зазначено у повідомленні, Байден провів телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським. Під час бесіди американський лідер запевнив у незмінній підтримці США українського народу та повідомив про виділення нової допомоги. Також США планують запровадити нові санкції проти майже 400 організацій та фізичних осіб, які підтримують незаконну агресію Росії.

- Завтра, коли народ України відзначатиме свій День Незалежності, нехай буде зрозуміло: коли розпочалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні вона досі залишається вільною країною. І війна закінчиться, коли Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною країною, - йдеться у заяві Вашингтона.

Байден зазначив, що ці заходи спираються на низку історичних кроків, зроблених США разом із їхніми союзниками та партнерами в останні місяці для підтримки України. Зокрема, йдеться про передачу винищувачів F-16, обіцянку поставити сотні систем ППО до 2025 року, а також про якнайшвидше збільшення допомоги в галузі безпеки на передовій після ухвалення закону про національну безпеку США.