Омбудсмен підтвердив погані умови у лікарні, де військовий оголосив голодування

Лубінець заявив, що взяв справу на свій контроль.

t.me/dmytro_lubinetzs

Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на відео з заявою бойового медика 35 бригади морської піхоти Петра Коноплі, який оголосив про голодування через незадовільні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Лубинець зазначив, що інспекція у цій установі підтвердила слова військового. Про це повідомляє Telegram уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

- Терміново, за моєю вказівкою, представник Уповноваженого на Одещині Марія Попова разом із працівниками регіонального представництва здійснили цільове відвідування Комунального некомерційного підприємства "Одеська обласна психіатрична лікарня №2" Одеської обласної ради з метою перевірки належності умов перебування військових омбудсмен.

За його словами, за наслідками відвідування інформація підтвердилася. Умови, в яких перебувають пацієнти, включаючи військовослужбовців, "абсолютно незадовільні та не відповідають встановленим стандартам", наголосив Лубінець. Крім того, з'ясувалося, що медичний заклад перебуває на завершальному етапі реорганізації та приєднується до КНП "Одеський обласний центр психічного здоров'я".

У зв'язку з цим терміново було надіслано листи з рекомендаціями для органів державної влади щодо необхідних заходів щодо їх усунення, додав омбудсмен. Він також запевнив, що на основі інформації, отриманої від обласної військової адміністрації та Департаменту охорони здоров'я, найближчим часом буде ухвалено відповідні управлінські рішення, зокрема, можливе притягнення до адміністративної відповідальності осіб, відповідальних за харчування, а також розгляд питання про переукладання договорів з іншим постачальником..